Podkast Snaga je u svima nama, dio je istoimene kampanje Privredne komore Crne Gore (PKCG) i predstavlja otvoreni glas crnogorskog biznisa sa željom da realno predstavimo privredu i privrednike, čiji su entuzijazam, volja i hrabrost, najznačajniji faktor razvoja Crne Gore.

Namijenjen je svima koje interesuju biznis teme, ali od posebne koristi može biti mladima i ženama, pružajući im inspiraciju i mogućnost učenja na osnovu iskustava i grešaka gostiju u podkastu. Takođe, kroz  razgovore se istražuju  ključne teme vezane za biznis okruženje kroz prizmu mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća,  direktno iz perspektive vlasnika/ca tih kompanija.

Voditeljka podkasta Aleksandra Bošković Delagić, koja je i sama preduzetnica, u razgovoru sa gostima bavi se dekonstrukcijom biznis barijera sa kojima se suočava crnogorska privreda, skrećući pažnju na predloge rješenja iz vizure vlasnika i vlasnica biznisa iz ugla industrija u kojima njihove kompanije posluju.

 

Šta možete očekivati?

  • Osvrt na greške i kulturu neuspjeha na našim prostorima: U svakoj epizodi istražujemo kako su neuspjesi oblikovali uspješne preduzetnike/ce i kompanije u Crnoj Gori. Sa svakim gostom otkrivamo kako  se nosio/la sa izazovima i koje je značajnije lekcije izvlačio/la iz njih; Da li su greške u redu i ko uopšte određuje šta je neuspjeh? 
  • Sinergija privrede i značaj kupovine domaćih proizvoda i usluga: Razgovaramo o potencijalu snage udružene biznis zajednice i ulozi domaćih proizvoda i usluga u društveno-ekonomskom razvoju Crne Gore. Koliko je važna međusobna podrška i kupovina domaćih proizvoda i usluga za jačanje naše ekonomije?
  • Biznis barijere: Informišemo  o  preprekama sa kojima se suočavaju crnogorski preduzetnici/ce iz prve ruke, istražujući načine kako ih prevazići i podstaći rast i razvoj privrede.

Ukoliko  razmišljate o pokretanju spostvenog biznisa, bilo da je u pitanju inovativna kompanija, tradicionalni biznis, ili startup, kroz 12 epizoda saznaćete i o različitim vidovima i izvorima podrške koji su našim sagovornicima/cama napravili razliku, nerijetko ponudili strukturu i prošiili vidike. Sagovornici dijele brojne anegdote i iskustva iz različiih faza razvoja biznisa, i otvoren razgovor na temu njihovog odnosa prema novcu kroz iste.

Svakog petka u 21.30h na RTCG2 sa Aleksandrom Bošković Delagić

Počevši od 13.10. podkast možete pratiti svakog petka na drugom programu RTCG u 21.30h. 

Sadržaj podkasta možete pratiti na društvenim mrežama i streaming platformama istoimene kampanje “Snaga je u svima nama”.

Pratite nas jer #SnagaJeUsvimaNama.